Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 7 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Trump bezoekt gewonden schietpartij Dayton

President Trump is samen met zijn vrouw Melania naar Dayton gegaan om een bezoek te brengen aan slachtoffers van de schietpartij van afgelopen weekeinde. Hij werd ontvangen door onder anderen de gouverneur van Ohio en de burgemeester van Dayton, een stad die met de voorsteden circa 800.000 inwoners telt en 600 kilometer van Washington verwijderd ligt.

Betogers

Trump sprak niet met de pers, die ook op afstand werd gehouden, toen hij in het Miami Valley Ziekenhuis met slachtoffers, medisch personeel en hulpverleners sprak. Bij het gemeentehuis en bij het ziekenhuis betoogden enkele tientallen mensen tegen Trumps bezoek.

De schietpartijen in Dayton en 13 uur eerder in El Paso hebben Democratische tegenstanders van Trump op de been gebracht om de schuld van de bloedbaden bij de president te leggen. Na Dayton bezoekt Trump El Paso. Trump zou met zijn denigrerende boodschappen en retoriek over onder anderen Mexicanen volgens zijn tegenstanders op zijn minst een klimaat voor extremistisch geweld scheppen.

Schutter gearresteerd

De 21-jarige schutter in El Paso, Patrick Crusius, is gearresteerd en hij had een anti-immigratiepamflet op sociale media verspreid. Hij kwam uit Dallas en schoot 22 mensen dood in de grensstad El Paso waar meer dan 80 procent van de bevolking van Latijns-Amerikaanse origine is. De 24-jarige schutter in Dayton, Connor Betts, zou juist extreemlinks gedachtegoed koesteren. Volgens Trump zijn ze geestelijk gestoord en is dat de oorzaak van dit geweld.

Betts, die uit een plaats aan de rand van Dayton komt, schoot in de nacht van zaterdag op zondag op mensen in de uitgaanswijk van de stad. Hij vermoordde negen mensen, onder wie zijn zus, en verwondde er 26 voor de politie hem doodschoot.

De schietpartijen in Dayton en 13 uur eerder in El Paso hebben Democratische tegenstanders van Trump op de been gebracht om de schuld van de bloedbaden bij de president te leggen. Na Dayton bezoekt Trump El Paso.

‘Trump zou niet moeten komen’

Ondanks dat Trump na Dayton ook El Paso zal bezoeken, heeft een paar prominente inwoners echter liever dat de president wegblijft. „Hij zou niet moeten komen, terwijl wij aan het rouwen zijn", zei het uit El Paso afkomstige Congreslid Veronica Escobar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.