Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 14 aug 2019

Telefoon afgepakt: meisje tweet via slimme koelkast

Een vijftienjarig meisje uit de Verenigde Staten heeft een wel heel bijzondere manier gevonden om social media te gebruiken, nadat haar moeder al haar electronica afpakte. Na het ‘schermverbod’ begon ze namelijk tweets te versturen via de slimme koelkast van LG die bij hen thuis staat. Dat vertelt ze aan de Britse krant The Guardian.

„Ik weet niet of dit getwitterd gaat worden ik praat tegen mijn koelkast what the heck mijn moeder heeft al mijn electronica weer afgepakt”, tweette ze. Op twitter is veel lof voor haar actie.

https://twitter.com/thankunext327/status/1159505376066383872

#FreeDorothy

De orginele tweet, die ze dus met de koelkast verstuurde, werd tot nu toe door bijna 74.000 mensen geliked. Ook LG staat het meisje bij, en heeft zelfs de hashtag #FreeDorothy in het leven geroepen.

De reden dat Dorothy’s moeder al haar electronica afpakte, twee weken geleden, is omdat het meisje tijdens het koken afgeleid raakte en er toen brand ontstond. „Ze wilde dat ik meer aandacht besteed aan mijn omgeving”, vertelt ze tegen The Guardian. „Ik maakte me zorgen omdat ik mij de hele zomer verveel en Twitter zorgde ervoor dat de tijd voorbij ging.”

Nintendo DS

De eerste stap nadat Dorothy niet meer met haar telefoon kon tweeten, was haar Nintendo DS. Ook daarmee kun je via Twitter berichten versturen, maar ze werd gesnapt door haar moeder.

https://twitter.com/thankunext327/status/1158172783085588486

Daarna week Dorothy uit naar haar Wii U, maar zelfs dat had haar moeder in de smiezen. Haar laatste optie was dus de slimme koelkast van LG die bij hen thuis staat. De koelkast heeft een internetconnectie en je kunt via de koelkast communiceren via social media.

Of de moeder van het meisje ook op de hoogte is van deze – vrij innovatieve – manier van tweeten is niet duidelijk. Wel verstuurde de tiener nog een bedanktweet, ook via de koelkast.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Telefoon afgepakt: meisje tweet via slimme koelkast
Sluiten