Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 21 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Sommige landen hebben héle gekke verkeersregels

De vakantie loopt alweer op z’n einde. Misschien zit je nu nog op die zonnige vakantiebestemming, maar uiteindelijk zul je toch terug moeten komen naar – het langzaamaan weer steeds zonnigere – Nederland. Natuurlijk heb je superveel zin om weer aan de slag te gaan, maar vergeet niet dat er in het buitenland andere verkeersregels gelden. Een gewaarschuwd chauffeur telt voor twee, daarom heeft Autohuurspecialist Sunny Cars een aantal dure en bizarre boetes voor je op een rijtje gezet.

Australië: boete verdubbeld op een feestdag

Een veiligheidsgordel is een van de belangrijkste regels voor verkeersveiligheid. Wereldwijd kan een ritje zonder gordel je dan ook duur komen te staan, zeker in Australië lopen de boetes hoog op. Afhankelijk van de staat betaal je tussen de 250 en 300 euro. Heb je net op een feestdag je gordel niet om? Dan betaal je dubbel zo veel.

Groot-Brittannië: voetgangers niet nat maken

Groot-Brittannië wordt regelmatig geassocieerd met regenachtig weer. Ben je tijdens een plensbui blij dat je aan het toeren bent in je auto, pas dan wel op dat je niet te enthousiast door plassen water scheurt. Als je mensen op de stoep nat maakt, kan dit je wel 5.000 pond kosten.

Duitsland: naakt uitstappen kan geld kosten

Wereldwijd staat Duitsland bekend als een land met strikte regels en wetten. In sommige gevallen is er echter een hoge tolerantie. Wanneer naturisten bijvoorbeeld naakt in een auto rijden, is dat geen probleem zolang er niemand hinder van ondervindt. Als de naakte automobilist echter uitstapt, wordt een boete van 5 tot 1.000 euro in rekening gebracht.

Cyprus: beide handen aan het stuur

Op Cyprus is het verplicht om tijdens het rijden met beide handen het stuur vast te houden. Even zwaaien, wat water drinken of cool met je arm uit het raam hangen mag niet. Haal je zonder geldige reden je handen van het stuur, dan kan je een boete verwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.