Metro
Metro Nieuws 28 aug 2019 / 14:28 uur

Slachtoffer Epstein: prins weet wat hij heeft gedaan

Volgens de 35-jarige Virginia Roberts Giuffre weet de Britse prins Andrew „precies wat hij heeft gedaan." Giuffre zegt dat ze op 17-jarige leeftijd seksslavin is geweest voor Jeffrey Epstein en dat ze ook seks moest hebben met de prins. Hij ontkent echter. „Ik hoop dat hij er zelf voor uitkomt", zei Giuffre tijdens een persconferentie.

Prins ontkent

Dit is niet de eerste keer dat Giuffre prins Andrew bij de Epstein-zaak betrekt. Eerder verklaarde ze dat ze drie keer seks heeft gehad met de prins. Eén keer op het privé-eiland van Epstein, in het Caribisch gebied, één keer in Londen met meerdere mensen en één keer bij Epstein thuis.

De Britse prins ontkent echter, en zegt dat hij nooit getuige is geweest van eventueel crimineel gedrag van de miljardair. De twee waren wel vrienden. Prins Andrew zegt dat hij geen vermoedens had dat Epstein vrouwen seksueel misbruikte.

‘Flauwe verklaring’

Brad Edwards, de advocaat van Giuffre, noemt de verklaringen van Prins Andrew ‘flauw’. Ook wil hij dat de prins zijn verklaring niet op papier zet, maar dat hij onder ede komt vertellen wat er wel en niet is gebeurd. „Ik heb hem meerdere keren persoonlijk uitgenodigd hiervoor", zei Edwards. „We zijn er klaar voor en hebben veel vragen voor hem."

Dinsdag verklaarde Giuffre in de rechtbank dat haar hoop op gerechtigheid was weggenomen en haar dromen waren ‘gestolen’, na Epsteins zelfmoord.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Slachtoffer Epstein: prins weet wat hij heeft gedaan
Sluiten