Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 10 aug 2019 / 12:55 uur

Schip Open Arms neemt nog 39 migranten op

De bemanning van het reddingsschip Open Arms heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag nog eens 39 vluchtelingen opgepikt uit de Middellandse Zee. Het schip telt nu 160 migranten, meldt de Spaanse hulporganisatie Proactiva Open Arms op Twitter.

„Intussen varen we door zonder veilige haven om van boord te gaan", zegt Oscar Camps, de grondlegger van de hulporganisatie.

Migranten overnemen

Open Arms vaart al een week in de buurt van het Italiaanse eiland Lampedusa. Malta en Italië weigeren het schip toe te laten omdat andere EU-landen geen migranten willen overnemen. De Europese Commissie heeft lidstaten gevraagd mee te denken over een oplossing voor de mensen op het schip. Volgens de voorzitter van het Europees Parlement verliest Europa zijn „hart en ziel" als het de opvarenden niet beschermt.

Het schip Ocean Viking van hulporganisaties SOS Méditerranée en Artsen zonder Grenzen heeft sinds vrijdag 165 mensen opgepikt uit de wateren voor de Libische kust. Dat schip kreeg eerder van Malta geen toestemming om bij te tanken.

Acteur spreekt zich uit

De Amerikaanse acteur Richard Gere, bekend van zijn rol in Pretty Woman (1990), heeft vrijdag in een video om hulp voor de migranten gevraagd. „Het is voor die mensen het belangrijkst dat ze in een haven aan land kunnen gaan om een nieuw leven te beginnen”, zegt de acteur.

Schip Open Arms neemt nog 39 migranten op
In een video vraagt de acteur om hulp voor de migranten. /ANP

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Schip Open Arms neemt nog 39 migranten op
Sluiten