Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 10 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

Schietpartij bij Moskee in Noorwegen, één gewonde

Door een schietpartij bij een moskee in Noorwegen is zeker één persoon gewond geraakt. Het is nog niet duidelijk of hij een schotwond heeft opgelopen of op een andere manier gewond is geraakt. De politie meldt dat een verdachte is gearresteerd. De dader had volgens het hoofd van het gebedshuis meerdere vuurwapens bij zich.

De schietpartij vond plaats in een islamitisch centrum in Bærum, vlakbij de hoofdstad Oslo. Het is nog onduidelijk wat precies is voorgevallen. Omroep NRK bericht dat de verdachte in de moskee is overmeesterd voordat agenten arriveerden. De politie heeft dat nog niet bevestigd.

‘Witte man met helm en uniform’

Het hoofd van de moskee, Irfan Mushtaq, zei tegen een Noors medium dat "een van onze leden is neergeschoten door een witte man die een helm en uniform droeg". De politie kan dit niet bevestigen, maar zegt wel dat de dader hoogstwaarschijnlijk van Noorse afkomst is.

De dader zou een geweer en twee pistolen bij zich hebben gehad en in het gebouw om zich heen hebben geschoten. Volgens de politie is de kans groot dat de man alleen handelde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.