Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 11 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

Rusland waarschuwt Google, mogelijk maatregelen

De Russische staatscommunicatiewaakhond heeft techreus Google gevraagd te stoppen met het adverteren voor „illegale massa-evenementen" op zijn videoplatform YouTube. Mocht Google niet op het verzoek reageren dan zal Moskou dit beschouwen als een vijandige inmenging in zijn soevereine zaken en maatregelen nemen.

‘Weg met de tsaar’

Tienduizenden Russen kwamen zaterdag op de been om te protesteren. Betogers droegen borden met opschriften als „geef ons het recht te stemmen", zwaaiden met Russische vlaggen en scandeerden leuzen als „weg met de tsaar", verwijzend naar president Poetin.

De demonstranten zijn boos omdat meerdere oppositiefiguren niet mogen meedoen aan lokale verkiezingen in de Russische hoofdstad. Sommige mensen hielden afbeeldingen omhoog van activisten die zijn opgepakt bij eerdere demonstraties.

„Ik ben woedend om dit gebrek aan rechtvaardigheid op alle niveaus. Ze sluiten kandidaten uit die het benodigde aantal handtekeningen hadden opgehaald. En ze arresteren mensen die vreedzaam demonstreren", zei een 60-jarige vrouw.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.