Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 11 aug 2019 / 11:22 uur

Rotterdamse is mooiste tiener van de wereld

De 18-jarige Quishantely Leito uit Rotterdam is de nieuwste mooiste tiener van de wereld. Zondagochtend (Nederlandse tijd) won ze in Guatemala de titel Miss Teenager. Ze liet missen uit meer dan dertig landen achter zich.

‘Titel draag ik voor Lotte’

Twee jaar geleden won Lotte van der Zee dezelfde titel. Zij overleed in maart van dit jaar na een hartstilstand. Op de verkiezing werd voor haar een minuut stilte gehouden. Toen Quishantely vorig jaar in Nederland won (Miss Teen of the Netherlands) zat Lotte van der Zee in de jury. „Deze titel draag ik voor Lotte", zei de nieuwe Miss Teenager in Guatemala.

Volgens de organisatie van de Nederlandse editie is het bijzonder dat de winnares twee keer vlak achter elkaar uit Nederland komt. De verkiezing is vooral in latinolanden populair. Bij de vragenronde stelde de net geslaagde havo-leerlinge onder meer: „Wij zijn niet rijk, wij wonen gewoon in Rotterdam-Zuid maar wij leven, en het leven is je gegeven en daar moet je altijd het beste uit halen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdamse is mooiste tiener van de wereld
Sluiten