Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 14 aug 2019 / 18:46 uur

Resten van pinguïn zo groot als een mens gevonden

In het Nieuw-Zeelandse dorpje Waipara zijn botten gevonden van een pinguïn die zo groot was als een mens, melden verschillende Nieuw-Zeelandse media woensdag. Het dier leefde 56 tot 66 miljoen jaar geleden, was ongeveer 1,60 meter lang en woog 80 kilogram.

Resten van pinguïn zo groot als een mens gevonden
De pinguïn was ongeveer 1,60 meter lang en woog 80 kilogram. /ANP

Verschillend van soortgenoten

Onderzoekers die de fossielen bestuderen, zeggen dat de pinguïn meer zwom dan hun soortgenoten die nu leven. Ook hadden ze grotere voeten en waren de dieren toen nog niet gewend om rechtop te staan. Op de plek waar de botresten werden gevonden lagen ook skeletten van vijf andere pinguïns.

Grootste papegaai

De ontdekking volgt op de vondst van ‘s wereld grootste papegaai vorige week in Noord-Otago, in het zuiden van Nieuw-Zeeland. Deze resten zullen later dit jaar in het prehistorische Canterbury Museum te zien zijn. Of dat ook geldt voor de fossielen van de pinguïn is onduidelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Resten van pinguïn zo groot als een mens gevonden
Sluiten