Metro
Metro Nieuws 25 aug 2019 / 13:08 uur

Reclame op het strand: ‘Pas op, hier zwemmen haaien’

TV-bioloog Freek Vonk voerde een wel heel slimme actie uit. Zondag, op één van de drukste dagen op het strand, maakte hij luchtreclame achter een vliegtuigje. Voor alle strandgangers was het misschien wel even schrikken, de tekst luidde namelijk: „Let op: hier zwemmen haaien."

Echte zorgen hoefden de badgasten zich echter niet te maken, omdat Freek Vonk zich wilde inzetten voor deze dieren en reclame wilde maken voor zijn dierenshow.

Negen haaien, geen bedreiging

Hoewel er negen soorten haaien rondzwemmen in de Noordzee, vormen deze geen bedreiging voor de mens. Andersom is de mens, door vervuiling en bijvangst in de visserij, wél een bedreiging voor de haai. Het dier is extra kwetsbaar omdat haaien zich met moeite voortplanten omdat de diersoort relatief weinig eieren legt of pups per keer baart.

Haaien komen ook langs in Vonks dierenshow Dwars Door De Wildernis eind december, waar hij met zijn actie ook de aandacht op wil vestigen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Reclame op het strand: ‘Pas op, hier zwemmen haaien’
Sluiten