Metro
Metro Nieuws 13 aug 2019 / 19:14 uur

Pub betaalt grafsteen bij dood door bizarre burger

De Big Ben in Londen mag dan een tijd gesloten zijn, in George Pub & Grill in County Durham kun je ‘m gewoon bezoeken. Sterker nog: je kunt ‘m er bestellen. Deze burger is minstens net zo indrukwekkend als de Londense toren, er zijn maar liefst tien burgers op elkaar gestapeld.

Tien burgers, bacon en kaas

Na een brand heropende de kroeg recentelijk de deuren en is het ook tijd voor een nieuw menu. Met daarop de Big Ben Number 10. Tussen twee broodjes krijg je tien burgers met daartussen gesmolten kaas en bacon. En een burger is natuurlijk niks zonder een flinke portie friet ernaast, dus ook die krijg je erbij.

Het gerecht is een hartaanval op een bordje. Het weegt 1,5 kilo en als je ‘t op krijgt, krijg je zo’n 12.000 calorieën binnen. Dat is vijf keer meer dan wat je dagelijks zou moeten eten. Waarom je het dan toch zou doen? Bij de burger komt een bijzondere belofte. Kan je lijf het niet meer aan en overlijd je tijdens het eten van de burger? Dan betaalt de kroegbaas je grafsteen. Overigens eet je de burger verder wel volledig op eigen risico.

View this post on Instagram

We dont mess about here #meat #grill #pub #bar #burger #cheeseburger #cheese #beef #lovemeat

A post shared by The George Pub And Grill (@georgepubgrill) on

De moeite waard

Er zijn al mensen die de burger hebben besteld én verorberd. Kyle Gibson, een wedstrijdeter, is de extreme uitdaging aan gegeaan en heeft het volgens The Mirror voor elkaar gekregen de burger in slechts 21 minuten en 56 seconden naar binnen te werken. Het is volgens hem de moeite waard, Gibson noemt het ‘de beste burger die hij ooit heeft gehad’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pub betaalt grafsteen bij dood door bizarre burger
Sluiten