Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 6 aug 2019 / 07:26 uur

Privéstress vaak oorzaak van ziekteverzuim

Campagne ‘Weet jij wat er speelt?’ start vandaag om aandacht te vragen voor psychische en lichamelijke problemen privéstress en de gevolgen daarvan op werk.

Zorg van de Zaak

Ruim zes op de tien werknemers (64 procent) die in de afgelopen vijf jaar verstek lieten gaan op het werk, deed dat door problemen in de privésfeer. Ze meldden zich ziek als gevolg van bijvoorbeeld een echtscheiding, financiële problemen of het verlies van een dierbare. Ook de combinatie werk en mantelzorg was voor sommigen zo belastend dat ze zich afmelden op het werk. Drie op de tien (30 procent) werknemers waren maximaal een week niet op de werkvloer en 15 procent kwam pas na een verzuimperiode van een tot twaalf maanden terug op het werk.

Dat meldt Zorg van de Zaak, een netwerk van bedrijven op het gebied van bedrijfszorg, op basis van eigen onderzoek. Om aandacht te vragen voor psychische en lichamelijke problemen door privéstress en de gevolgen daarvan op het werk, start het netwerk de campagne ‘Weet jij wat er speelt?’ „Met de campagne vragen we aandacht voor impactvolle gebeurtenissen van werkend Nederland. De gemiddelde werkgever heeft niet door wat er precies speelt bij een verzuimende werknemer. De levensfases van werknemers brengen verschillende uitdagingen met zich mee, soms met psychische, lichamelijke of gedragsmatige klachten tot gevolg. Wij willen zowel werkgevers als werknemers hiervan bewust maken en helpen het probleem aan te pakken door tijdig met elkaar in gesprek te gaan en actie te ondernemen om uitval deels of helemaal te voorkomen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Privéstress vaak oorzaak van ziekteverzuim
Sluiten