Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 16 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

Prinses Christina (72) overleden

Prinses Christina is vrijdagochtend op Paleis Noordeinde in Den Haag op 72-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Christina leed al enige jaren aan botkanker.

De prinses is de jongste zus van prinses Beatrix. Haar stoffelijk overschot wordt overgebracht naar de Koepel van Fagel op het terrein van Paleis Noordeinde, waar in besloten kring afscheid wordt genomen. De crematie vindt eveneens in beslotenheid plaats. Er is door de familie een condoleanceregister geopend.

Gemis

„Ik ben bedroefd door het bericht dat prinses Christina op 72-jarige leeftijd is overleden", zegt premier Mark Rutte in een eerste reactie op het overlijden van de prinses vrijdagochtend. „Haar betrokkenheid en haar warme persoonlijkheid zullen door velen in binnen- en buitenland worden gemist."

Als jongste kind uit het huwelijk van de toen toekomstige koningin Juliana en prins Bernhard leefde Christina haar leven grotendeels buiten de schijnwerpers, memoreert Rutte. „Door bewust afstand te doen van het recht op de troon creëerde zij voor zichzelf de ruimte een eigen invulling te geven aan haar leven."

Rutte heeft vrijdagochtend telefonisch contact gehad met koning Willem-Alexander en prinses Beatrix. „En natuurlijk zijn mijn gedachten ook bij de kinderen en kleinkinderen van prinses Christina, bij prinses Irene en prinses Margriet, en bij de andere leden van de koninklijke familie."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Prinses Christina (72) overleden
Sluiten