Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 24 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

Prins Andrew: gedrag Epstein wekte geen wantrouwen

De Britse prins Andrew zag in het gedrag van Jeffrey Epstein nooit aanleiding voor vermoedens van seksueel misbruik. Dat meldde Andrew zaterdag in een verklaring.

Spijt van contact

De prins stelde dat hij Epstein sinds 1999 kent. Hij liet weten dat hij Epstein een tot twee keer per jaar zag en dat hij tijd heeft doorgebracht in een aantal verblijven van de multimiljonair. „Tijdens de beperkte tijd die ik met hem doorbracht ben ik nooit getuige geweest van gedrag dat vervolgens leidde tot zijn arrestatie."

Verder stelde Andrew dat het hem spijt en dat het een fout was om contact te houden met Epstein nadat die in 2008 was veroordeeld voor seksueel misbruik.

Beschuldigingen

Onlangs doken foto’s uit 2010 op van Andrew bij de voordeur van de woning van Epstein in New York. De beelden van Andrew werden gepubliceerd door de Mail Online. Daarop is te zien dat Andrew zwaait naar een jonge vrouw die het pand heeft verlaten terwijl Epstein in een auto met chauffeur stapt.

De broer van prins Charles wordt al jaren achtervolgd door zijn banden met Epstein. In 2014 al zongen beschuldigingen rond dat Andrew zich schuldig zou hebben gemaakt aan seksueel misbruik van een minderjarige die in de kringen van Epstein verkeerde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.