Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 31 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

Politieachtervolging eindigt in frontale botsing A20

Vier mannen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag frontaal op een politiewagen gebotst. Dat gebeurde nadat het viertal met ruim 185 kilometer per uur over de A20 scheurde. Na het negeren van een stopteken, botste de auto al spookrijdend op een tegemoet rijdende politieauto.

Geen goed verhaal

Rond 2:00 uur ‘s nachts reed de auto al een stuk harder dan toegestaan over de Rotterdamse Brienenoordbrug, teken voor de politie om de bestuurder te sommeren ze te volgen. Daar werd in eerste instantie gehoor aan gegeven maar later ging de wagen er toch van door.

De politiewagen ging erachteraan, waarna een achtervolging ontstond. Op het Kleinpolderplein remde het voertuig opeens krachtig en werd het stuur omgedraaid, waardoor ze tegen de richting inreden. Daar knalden ze op de politiewagen.

Na de botsing probeerden de inzittenden nog weg te rennen, maar het viertal kon worden aangehouden. In de auto lag een grote fles met lachgas en een flink geldbedrag, waar de inzittenden volgens de politie geen goed verhaal bij hadden. De bestuurder, een 35-jarige man uit Den Bosch, wordt verdacht van doodslag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.