Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 12 aug 2019 / 19:44 uur

Politie lost waarschuwingsschoten in Amsterdam

In Amsterdam heeft de politie bij een aanhouding van een man waarschuwingsschoten gelost. Dat gebeurde op het Elizabeth Cady Stantonplein in Zuidoost.

Volgens de politie was de man mogelijk in het bezit van een mes en volgde hij de bevelen van agenten niet op. Niemand raakte gewond.

Veel impact

In Amsterdam vonden afgelopen week opmerkelijk veel schietincidenten plaats, met name in Zuidoost. De gehele gemeenteraad wil in debat om tot maatregelen te komen, meldt AT5.

„Deze geweldsincidenten hebben vanzelfsprekend enorme impact op de betreffende buurten, de bewoners en de stad als geheel. Bewoners van Amsterdam moeten zich veilig kunnen voelen", zo is te lezen in een bericht van de fractievoorzitters. „Vuurwapens en geweld passen niet in onze stad. We willen daarom onze afschuw uitspreken over het toenemend geweld."

Vier dagen

De afgelopen dagen waren er een dodelijke schietpartij in Zuidoost, een schietincident in Geuzenveld, een in De Baarsjes en nog twee in Zuidoost. En dan was er ook nog een geweldsincident op klaarlichte dag op IJburg. Al deze (schiet)incidenten vonden de afgelopen vier dagen plaats. In Zuidoost werd gisteren bovendien nog een handgranaat gevonden, aldus AT5.

Reageer op artikel:
Politie lost waarschuwingsschoten in Amsterdam
Sluiten