Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 6 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

Politie geeft koelkastdumper gepaste straf

Mensen doen tegenwoordig van alles om viral te gaan. Zo ook de Spanjaard Mario. Hij gooide zijn koelkast in een metersdiep ravijn, terwijl zijn vrienden filmden.

Nummerplaat

Het filmpje werd online gezet en kreeg rap een behoorlijk bereik. Dusdanig zelfs dat ook de politie er lucht van kreeg. Zij konden de man al snel identificeren met dank aan de nummerplaat en besloten hem een bezoekje te brengen.

De straf die ze bedachten voor Mario was zeer origineel. Hij moest zijn koelkast namelijk zelf weer uit het ravijn tillen. Dit terwijl de politie het filmde, zodat hij – zoals hij aanvankelijk had gewenst – weer viral kon gaan.

Het bleek niet voor het eerst dat Mario meubels langs de weg dumpt. Want er werd bekend dat hij ook al een wasmachine ergens achterliet. Daarom kreeg hij 45.000 euro boete en kan hij zijn baan bij het afvalverwerkingsbedrijf waar hij werkte vaarwel zeggen.

Onderzoek

De actie kan ook gevolgen hebben voor zijn – inmiddels oude – werkgever. De politie onderzoekt nog of het bedrijf waarvoor hij werkt wel aan de milieuwetgeving voldoet. Zo troffen ze op het terrein geen containers aan waarin dergelijke apparaten kunnen worden weggegooid. Wel lagen er op het terrein tientallen huishoudelijke apparaten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.