Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 10 aug 2019 / 14:22 uur

Persoon overleden door gevallen boom

In Linschoten is zaterdagmiddag iemand overleden nadat deze persoon onder een boom terecht was gekomen. Waardoor de boom omviel en wat er precies is gebeurd, wordt nog onderzocht. Dat meldt de veiligheidsregio Utrecht. Het ongeval gebeurde aan de Haardijk in de Utrechtse plaats.

Het slachtoffer is een 58-jarige man uit Lopik, laat de politie weten. Een tweede fietser bleef ongedeerd.

Treinverkeer gehinderd

Ook het treinverkeer is getroffen door een omgevallen boom. Tussen Haarlem en Zandvoort rijden er minder Sprinters, omdat er een boom op de bovenleiding is gevallen. Het duurt tot vroeg in de avond, melden ProRail en NS.

In het noordwesten van het land hebben NS en ProRail vanwege de harde wind uit voorzorg de dienstregeling enigszins aangepast. Zo rijden tussen Zaandam en Alkmaar maar twee in plaats van vier Intercity’s per uur. De verwachting is dat die aangepaste dienstregeling duurt tot ongeveer 18.00 uur.

Boulevard afgesloten

Op de boulevard in Scheveningen zijn twee mensen gewond geraakt, omdat er hekken waren omgevallen door de sterke wind. Een stuk van de boulevard is daarom afgesloten.

„Voor de veiligheid is samen met de brandweer besloten om de Noordboulevard af te sluiten totdat de wind afneemt, omdat er veel los bouwmateriaal lag", aldus de politie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Persoon overleden door gevallen boom
Sluiten