Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 27 aug 2019

Opsporing Verzocht en Slachtofferhulp werken samen

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht gaat samenwerken met Slachtofferhulp. Tijdens het programma zal er meermaals aandacht besteed worden aan de hulpverlening.

Volgens presentator en eindredacteur Anniko van Santen is dit belangrijk omdat de heftige beelden die in het tv-programma voorbijkomen bij kijkers het nodige teweegbrengen, vooral wanneer zij een vergelijkbaar misdrijf hebben meegemaakt.

Zorg om emotionele impact

„Iedereen weet dat we dit doen met een doel: tips binnenhalen die de Nationale Politie en Justitie helpen bij het oplossen van die ellende. Toch leefde al langer bij ons de zorg om die emotionele impact, net als bij onze partners van politie en OM. Wij missen echter de expertise om dat professioneel te begeleiden. Ik ben heel blij dat Slachtofferhulp Nederland die rol op zich wil nemen", aldus Van Santen.

Opsporing Verzocht verwijst vanaf dinsdag op televisie en online regelmatig naar de dienstverlening van Slachtofferhulp Nederland. Medewerkers van Slachtofferhulp Nederland kunnen kijkers emotionele en praktische hulp bieden. Daarnaast worden mensen die meewerken aan een reconstructie geattendeerd op de diensten van de organisatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Opsporing Verzocht en Slachtofferhulp werken samen
Sluiten