Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 26 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Ophef over nieuw Kinderen voor Kinderen-lied

Maandag is ophef ontstaan over een nieuw liedje van Kinderen voor Kinderen, genaamd Reis Mee! Het lied zou kinderen namelijk aansporen om tijdens de vakantieperiode veel en ongezond te eten.

In het lied, geschreven door Tjeerd Oosterhuis en cabaretier Jochem Myjer, wordt gezongen over vrij zijn en ‘lekker los’ willen gaan met ‘pizza, pasta en patat’. Het liedje werd uitgebracht op 22 augustus en sindsdien zijn de commentaren op sociale media niet mis.

Sneller een vette hap

Zo zou het ervoor kunnen zorgen dat kinderen sneller naar de vette hap grijpen, in plaats van de gezonde alternatieven. ‘Omdat een kinderliedje kan bepalen wat er thuis op tafel komt’, zegt iemand op Twitter. Er zijn niet alleen negatieve geluiden te horen, ‘ophef om niets’.

Oosterhuis maakt zich niet druk om de commotie. „Ik zie eigenlijk vooral positieve reacties op het nummer dat de titelsong is van het nieuwe Kinderen voor Kinderen-album dat 20 september verschijnt.”

Liefst elke dag een ijsje

Het nummer is volgens Oosterhuis vooral geschreven vanuit het oogpunt van kinderen. „Het gaat over de fantasie van kinderen dat ze tijdens de vakantie iets mogen eten wat onder normale omstandigheden meestal niet aan de orde is. Oftewel iets meer frietjes eten.”

Oosterhuis, zelf vader van twee jonge dochters vervolgt dat het lied is geschreven voor kinderen en niet voor hun ouders. „Als je wil dat je kinderen naar je luisteren, moet je ze af en toe wat vrijheid en ruimte geven, de teugels laten vieren. De vakantie is daar de uitgelezen periode voor. Pizza, pasta en patat: het moet soms gewoon kunnen. Evenals ijsjes. Tijdens de vakantie niet ééntje, maar het liefst elke dag. Daar kijken kinderen in hun gedachten naar uit. Het zegt niets over slechte eetgewoonten.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.