Metro
Metro Nieuws 10 aug 2019 / 06:39 uur

Op vakantie? Pas op voor maagklachten

Het zal je maar gebeuren. Ben je eindelijk op je welverdiende vakantie, word je ziek omdat je bijvoorbeeld iets verkeerd hebt gegeten.

Dat komt vaak voor, blijkt uit gegevens van alarmcentrale Eurocross. In de top 3 van medische problemen in het buitenland staan maag- en darminfecties, oorontstekingen en letsel door ongevallen. De alarmcentrale tipt om je goed voor te bereiden, zeker als je eindbestemming ver weg is.

Was je fruit

Een lichtelijke dooddoener, maar de alarmcentrale hamert erop dat reizigers goed opletten dat vlees, maar ook vis-, schelp- en schaaldieren goed gekookt of gebraden zijn. Ook is het handig om vooraf te checken of het water lokaal drinkbaar is en doe je er verstandig aan om groente en fruit goed te wassen.

Langs de weg met pech

Onlangs werd al bekend dat er bij Eurocross elk jaar meer meldingen en vragen binnenkomen over rabiës (hondsdolheid). Hetzelfde geldt voor mensen die in het buitenland een ongeluk kregen met een fiets of scooter. Het Nederlands Dagblad meldde zaterdag dat er deze zomer opvallend veel Nederlandse vakantiegangers langs de weg stranden met autopech.

Eurocross heeft in verband met de vakantiedrukte overigens zo’n 75 extra medewerkers ingezet om gedupeerde reizigers telefonisch te woord te staan.

Reageer op artikel:
Op vakantie? Pas op voor maagklachten
Sluiten