Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 23 aug 2019 / 13:27 uur

Ook Rijkswaterstaat start zaterdag hitteprotocol

Na het RIVM neemt ook Rijkswaterstaat maatregelen vanwege de verwachte hitte. Vanaf zaterdagochtend 10.00 uur geldt het zogenoemde hitteprotocol, tot 20.00 uur ’s avonds. Dat protocol houdt in dat automobilisten die met pech langs de weg komen te staan, direct geholpen worden door een berger.

Goed voorbereiden

Rijkswaterstaat zet de komende dagen extra materiaal in, zodat gestrande automobilisten snel naar een veilige locatie kunnen worden gebracht (een tankstation of parkeerplaats met voorzieningen bijvoorbeeld). Het hitteprotocol geldt in de provincies waar volgens het KNMI een grote kans is op 30 graden. Naar verwachting blijft het protocol ook na zaterdag van kracht, maar dat hangt verder af van het weer de komende dagen.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers zich goed voor te bereiden op de hitte. Zo wordt onder meer aangeraden voldoende drinkwater mee te nemen, ook omdat de concentratie kan afnemen als gevolg van de hitte.

Dierenwelzijn

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft laten weten dat het Nationaal plan voor veetransport bij extreme temperaturen vanaf zaterdag van kracht zal zijn. In die periode worden extra controles uitgevoerd, om te kijken of veehouders zich houden aan de regel voor dierenwelzijn.

Het RIVM kondigde vrijdag al aan het nationaal hitteplan weer in te stellen. De laatste keer dat het hitteplan van kracht was, was eind juli.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ook Rijkswaterstaat start zaterdag hitteprotocol
Sluiten