Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 12 aug 2019 / 15:14 uur

Ook Nederland rouwt om Vlaamse brandweerbroeders

Nederlandse brandweerkorpsen rouwen op social media om omgekomen Vlaamse collega’s. Brandweer Nederland post een vacaturebericht, wat hen niet in dank wordt afgenomen. ‘Schaam jullie! Foei!’

Flashover

Vanmorgen kregen ook wij het vreselijke nieuws dat er bij een brand inzet in Beringen (België) twee Belgische collega’s…

Gepostet von Brandweer Heino am Sonntag, 11. August 2019

‘Een zwarte dag voor de brandweer’ (Urk).  ‘De grootste angst voor een brandweerkorps’ (Heino). ‘Ter nagedachtenis van twee collega’s uit België die gisteren de hoogste prijs betaalden voor ons mooie, maar soms ook oh zo gevaarlijke vak’ (Aalsmeer). Brandweerkorpsen door heel het land tonen op Facebook en Twitter hun medeleven. Dit weekend stierven instructeur Chris Medo (42) en militair Benni Smulders (37), twee vrijwilligers van het brandweerkorps van Heusden-Zolder in het harnas in het Belgische Beringen. Ze werden waarschijnlijk overvallen door een flashover, het plotseling ontbranden van een hete laag rookgas en hadden geen schijn van kans, berichten Vlaamse media.

Halfstok

Onze zuiderburen rouwen: niet alleen hangen vlaggen halfstok bij de kazernes, tekenen mensen het rouwregister, worden minuten van stilte gehouden en leggen ze bloemen op de plek des onheils, ook wordt online gerouwd. Op Facebook en Twitter hebben veel Vlaamse brandweermannen en -vrouwen hun profielfoto veranderd: sommigen hebben een zwarte lintje aan hun profielfoto toegevoegd, anderen hebben hun foto veranderd naar een tekening van een knielende brandweerman bij een kruis.

De twee jonge vaders laten beiden een vrouw en in totaal zes kinderen achter en het nieuws raakt ook onze korpsen. Steunbetuigingen aan de familie van de overleden brandweermannen zijn er van korpsen uit Kampen tot Weert.

Vanochtend bij een grote brand in het Belgische Beringen, zijn 2 collega’s van de VK Brandweer Heusden-Zolder om het…

Gepostet von Brandweer Kampen am Sonntag, 11. August 2019

Slechte timing

Brandweer Nederland postte zondag ook een bericht. Niet over het Vlaamse brandweerdrama, maar over vacatures bij de brandweer #durfjijdeuitdagingaan? Niet echt de beste timing, wordt er gereageerd. „Degene die dit geplaatst heeft moet toch eens serieus nadenken of hij/zij wel op de juiste plek zit bij brandweer Nederland. Diep respect voor de omgekomen brandweer collega’s."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ook Nederland rouwt om Vlaamse brandweerbroeders
Sluiten