Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 11 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

Onderzoek AZ-dak: Hadden veel doden kunnen vallen

AZ kan voorlopig niet in het eigen stadion spelen. Er komt een onderzoek naar het zaterdag ingestorte dakdeel van het AFAS Stadion.

Tientallen doden

Volgens Tweede Kamerlid Daniel Koerhuis van de VVD is dat onderzoek hard nodig. „Er hadden tientallen doden kunnen vallen”, zegt de politicus, die inmiddels een debat over de situatie heeft aangevraagd, tegenover NH Nieuws.

Ook Kajsa Ollongren, minister Binnenlandse Zaken, is enorm geschrokken van de gebeurtenis. „Ik ben erg geschrokken. Het is een relatief nieuw stadion." De voetbaltempel werd in 2006 opgeleverd.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) is begonnen met een verkennend onderzoek. Op basis daarvan wordt bepaald of er een grotere inventarisatie van de situatie nodig is.

Uitwijkmanoeuvre

Het is nu op korte termijn vooral de vraag waar AZ de komende weken haar thuiswedstrijden gaat afwerken. Donderdag staat het Europa League-duel tegen FK Marioepol op het programma. Drie dagen later zal FC Groningen op bezoek komen.

Jong AZ wijkt voorlopig in ieder geval uit naar het trainingscomplex in Wijdewormer. Maar zeker voor de Europese ontmoeting van het eerste van AZ is geen optie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.