Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 27 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

OM: Dode Assenaar betrokken bij zedenmisdrijf

De 32-jarige man die zaterdag overleed na een confrontatie met buurtbewoners in Assen, was betrokken bij een zedenmisdrijf op de speelplaats waar het gebeurde.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zijn voldoende feiten bekend geworden om dat te kunnen vaststellen. Het OM zegt dat het zedenmisdrijf ook de aanleiding was voor het handelen van de vijf buurtbewoners. Eerder maakte de politie al melding van het zedendelict dat gepleegd zou zijn bij een 4-jarig meisje.

Vijf mannen

De vijf mannen, onder wie de vader van het meisje, gingen om die reden op de man af. Bij deze confrontatie kwam de 32-jarige Assenaar om het leven. De vijf mannen zijn op vrije voeten, maar ze blijven vooralsnog verdacht van betrokkenheid bij de dood van de man, aldus het OM.

Er is inmiddels sectie verricht op het lichaam van de overleden man. Hieruit is geen direct zekere doodsoorzaak vast te stellen, aldus het OM dinsdag. „De overige onderzoeksresultaten zijn nog niet bekend. Dit kan nog enige tijd duren", aldus het OM.

Wijk Peelo

Het incident had veel impact in de wijk Peelo. Slachtofferhulp, familierechercheurs, de wijkagent en welzijnswerkers gaven in het weekend nazorg aan betrokkenen. Ook de burgemeester van Assen bracht een bezoek aan de wijk en de bewoners.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
OM: Dode Assenaar betrokken bij zedenmisdrijf
Sluiten