Metro
Metro Nieuws 14 aug 2019 / 14:00 uur

‘Nederlandse slachtoffer groepsverkrachting Blanes’

Een 25-jarige Nederlandse vrouw heeft bij de Spaanse politie aangifte gedaan tegen drie mannen wegens verkrachting in de badplaats Blanes aan de Costa Brava. Dat hebben bronnen bij de politie gemeld aan de Catalaanse krant Diari de Girona.

Borgsom

Volgens de krant zijn de verdachten drie Cubanen, twee van 19 jaar en een van 54 jaar oud. Ze zijn aangehouden, maar na het betalen van een borgsom vrijgelaten. De verdachten hebben hun paspoort moeten afgeven om te voorkomen dat ze het land verlaten. De twee jongste verdachten wonen in Blanes, de 54-jarige woont in de buurt van de Spaanse badplaats.

Het persbureau Europa Press meldt dat de verkrachtingen op 11 augustus in een appartement hebben plaatsgevonden. Mogelijk kende het slachtoffer een of meerdere verdachten.

Ziekenhuis

Na het seksuele misbruik belde de vrouw de politie en werd ze naar het ziekenhuis gebracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Nederlandse slachtoffer groepsverkrachting Blanes’
Sluiten