Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 26 aug 2019 / 17:09 uur

Nederland zet spionerende Syriër uit

Een Syriër die in Duitsland heeft gespioneerd voor de Syrische staatsveiligsheidsdienst moet Nederland uit, waar hij asiel had aangevraagd.

De man was in 2017 zijn vrouw en kinderen vanuit Duitsland achterna gereisd die al in Nederland verbleven. Volgens de rechter speelde hij tijdens zijn verblijf in Duitsland informatie door aan de Syrische veiligheidsdienst over Syrische oppositieleden die in dat land verbleven. Tegen hem is ook een inreisverbod van tien jaar ingesteld. Dat heeft de rechtbank in Middelburg maandag besloten.

Gevaar voor de openbare orde

Het ministerie van Justitie en Veiligheid stelt dat de Syrische dienst op grote schaal arrestaties verrichtte en zich schuldig maakte aan marteling. Volgens justitie vormt de man een gevaar voor de openbare orde en veiligheid in Nederland.

Op grond van het Vluchtelingenverdrag van de Verenigde Naties krijgen personen niet de status van vluchteling als ze een oorlogsmisdrijf hebben begaan of een misdrijf tegen de vrede of tegen de menselijkheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederland zet spionerende Syriër uit
Sluiten