Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 10 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

‘Miljardair Jeffrey Epstein dood door zelfmoord’

De van kindermisbruik verdachte miljardair Jeffrey Epstein is overleden. Hij beroofde zich volgens bronnen van het Amerikaanse ABC News van het leven in zijn cel in New York. ABC baseert zich op anonieme bronnen binnen de politie.

Kindermisbruik

De autoriteiten arresteerden Epstein eerder dit jaar. Aanklagers stelden dat hij tussen 2002 en 2005 tientallen minderjarige meisjes seksueel heeft uitgebuit. Zij zouden betaald hebben gekregen om seksuele handelingen uit te voeren in zijn huizen in Manhattan en Palm Beach (Florida).

Volgens de autoriteiten zouden slachtoffers honderden dollars extra hebben gekregen als ze andere meisjes aandroegen. Epstein hing een gevangenisstraf van 45 jaar boven het hoofd.

Eerste zelfmoordpoging

De 66-jarige zakenman zou vorige maand ook al gewond zijn aangetroffen in zijn cel. Hij had verwondingen aan zijn nek. Epstein stond sindsdien onder verscherpt toezicht om zelfdoding te voorkomen, melden bronnen.

Schikking

Epstein wordt al veel langer achtervolgd door beschuldigingen over grootschalig misbruik van minderjarigen. Hij zat zo’n tien jaar geleden ook 13 maanden in de gevangenis nadat hij een schikking had getroffen die erg gunstig voor hem uitpakte. Epstein mocht toen regelmatig de cel uit om te werken.

De omstreden zakenman rekende veel machtige politici tot zijn kenniskring. Het ging onder meer om oud-president Bill Clinton en huidig president Donald Trump. Zij hadden zich al gedistantieerd van Epstein, wiens lichaam naar verluidt zaterdagochtend werd gevonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.