Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 7 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

Meisje (2) zwaargewond na val uit attractie

Een 2-jarig meisje is voor de ogen van haar ouders uit een attractie gevallen en zwaargewond geraakt, schrijft de Franse krant La Meuse. Het incident vond plaats in attractie- en dierenpark Mont Mosan in Hoei, België. „Ze kwam onder de attractie vast te zitten en kon niet bewegen”, vertelt een ooggetuige. Het meisje zat alleen in een draaimolen, klom onder de veiligheidsstang door en kwam ten val.

Zware verwondingen

Toen het meisje onder de attractie terechtkwam, schoten omstanders meteen te hulp. Zij konden echter niet voorkomen dat het meisje zware verwondingen aan haar hoofd opliep, voor de ogen van haar ouders.

Volgens de Franse krant La Meuse is het lichaam van het meisje voor een groot deel verbrand en moest haar oor genaaid worden. Ze zou nog steeds in het lokale ziekenhuis behandeld worden.

Geen waarschuwing

Volgens de vader van het meisje heeft de medewerker die bij de draaimolen aan het werk was, hem en zijn partner niet verteld dat het meisje niet alleen de attractie in mocht. „Er is ons niet verteld dat er een volwassene mee moest tijdens de rit”, zegt hij volgens La Meuse.

De directeur heeft, volgens de vader van het meisje, beloofd de ziekenhuiskosten te betalen. Hij geeft toe dat er fouten gemaakt zijn: „Het kindje had niet alleen toegelaten mogen worden."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.