Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 4 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

Man probeert als vrouw uit gevangenis te ontsnappen

Weinig gevangenen worden blij van brommen, dus proberen gedetineerden op allerlei manieren te ontsnappen. Zo probeerde een Braziliaanse drugsdealer aan zijn celstraf te ontkomen door zich als vrouw te verkleden.

Met een rubberen masker, een bh en skinny jeans vermomde Clauvino da Silva zich als zijn dochter. Ze was bij hem op bezoek geweest in een gevangenis in Rio de Janeiro. Na haar bezoek probeerde de crimineel het gebouw te verlaten in vrouwenkleding, meldt het Braziliaans nieuwsportaal G1 zondag. Hij gedroeg zich echter verdacht en werd door de bewakers tegengehouden.

Verdachten verhoord

De gevangene, zijn dochter en zeven andere personen zijn door de politie verhoord. Onder de verdachten was een zwangere vrouw die het rubberen masker de gevangenis in had gesmokkeld. Zwangere vrouwen worden niet gefouilleerd tijdens gevangenisbezoeken.

Blijkbaar wilde de gevangene zich na het bezoek voordoen als zijn dochter en de gevangenis verlaten via de hoofdingang. Clauvino da Silva zit een gevangenisstraf van 73 jaar en tien maanden uit voor drugshandel. In 2013 was hij al een keer met tientallen anderen uit de gevangenis ontsnapt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.