Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 8 aug 2019 / 07:30 uur

Man belt verkeerd nummer en wordt opgepakt

Verkeerd verbonden leidt tot aanhouding.

Foutje…

De Canadese politie heeft honderd vuurwapens in beslag genomen bij een man die per ongeluk het alarmnummer had gebeld. De 73-jarige man is opgepakt, bericht omroep CBC.

De man kreeg agenten aan de deur nadat hij deze week het noodnummer 911 had gebeld. De beller legde uit dat hij eigenlijk het informatienummer 411 had willen bellen en dat er geen sprake was van een noodgeval, maar dat maakte voor de politie niet uit.

Er wordt áltijd gereageerd als iemand het alarmnummer belt, vertelt een woordvoerder van de politie, ook als sprake is van een misverstand. Agenten gingen naar het huis van de man in Chebogue (Nova Scotia) en vroegen of ze mochten rondkijken. Daar had de bewoner geen bezwaar tegen.

Eenmaal binnen ontdekten de politiemensen dat overal wapens rondslingerden. Het ging in totaal om 94 geweren en 6 pistolen. De man had weliswaar een vergunning voor dat arsenaal, maar werd toch aangehouden omdat hij de wapens ‘op een onveilige manier’ had opgeslagen.

De senior is inmiddels vrijgelaten en moet in oktober voor de rechter verschijnen. De politie heeft de wapens meegenomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man belt verkeerd nummer en wordt opgepakt
Sluiten