Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 17 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Maandelijks dilemma: welke pinguïn is de beste?

Iedere pinguïn is leuk. De waggel, de kleurtjes en niet te vergeten de streken. Dat niet alle pinguïns even braaf zijn, is een Nieuw-Zeelandse dierentuin wel achtergekomen. Ze hebben dan ook een unieke manier gevonden om de deugnieten en braveriken in de schijnwerper te zetten. Vooral het commentaar van het personeel springt daarbij in het oog.

Penguin Bap GIF - Find & Share on GIPHY

Pinguïn van de maand

Elke maand hangt het personeel van het National Aquarium of New Zealand twee affiches op: een van de braafste en een van de stoutste pinguïn. Deze maand is de beurt aan Mr. Mac en Dora. Die laatste verdiende haar plekje omdat ze uit zichzelf naar haar weegschaal liep op ‘weegdag’. Mr. Mac viel uit de gratie omdat hij een vis stal van zijn grotendeels blinde pinguïnliefje. Hoe durft ‘ie!

GOOD PENGUIN: DoraDora was such a trooper at our regular health checks this month. She waddled straight over to the…

Posted by National Aquarium of New Zealand on Wednesday, August 7, 2019

De maand daarvoor was het de beurt aan Tux en Elmo. De stoute pinguïn Tux had zich de voorbije weken niet populair gemaakt bij zijn soortgenoten. Hij vertoonde pestgedrag en joeg de andere pinguïns op stang bij het voedselpunt. De stokoude Elmo werd dan weer gefeliciteerd, omdat ze op eigen houtje haar slaapplaats had verlaten om te eten. Een hele prestatie voor de 19-jarige pinguïn, in het wild worden de dieren namelijk maar 10 jaar oud.

🐧 PENGUIN OF THE MONTH TIME! 🐧Good Penguin: ELMOElmo, our oldest resident, has been waddling out of her burrow to eat….

Posted by National Aquarium of New Zealand on Sunday, July 7, 2019

In de maand juni gedroeg Timmy zich voorbeeldig. Hij wachtte geduldig zijn beurt af bij het voederen en duwde geen andere pinguïns opzij. Dat galante gedrag staat in contrast met de luie houding van Mo. Hij zwom niet naar behoren en bleef vaak languit liggen in zijn slaapplaats tot etenstijd aanbrak. De werknemers raadden Mo dan ook aan om eens stil te staan bij zijn gedrag en zich snel te herpakken.

🐧 Penguin of the Month – June 2019 🐧NAUGHTY – MoMo has been a lay-about over the last few weeks! Has sleep ins, and…

Posted by National Aquarium of New Zealand on Sunday, June 9, 2019

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.