Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 2 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

Levenslang voor moeder die haar kinderen ombracht

Een Britse vrouw is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord op haar twee jonge dochters. Aanklagers zeggen dat de kinderen het seksleven van hun 23-jarige moeder in de weg stonden, bericht de BBC.

Tussen de dood van de meisjes Lexi Draper (3) en Scarlett Vaughan (17 maanden) zat vorig jaar 18 dagen. De autoriteiten zeggen dat de kinderen vermoedelijk door opzettelijke verstikking om het leven zijn gekomen. Er is geen natuurlijke oorzaak gevonden voor hun dood.

Zoektermen

Moeder Louise Porton sprak de beschuldigingen tegen. Ze gebruikte online onder meer de zoektermen „kan je echt doodgaan als je neus dichtzit en je mond is bedekt met tape" en „hoelang kan na een verdrinking nog worden gereanimeerd", maar dat had volgens haar niets te maken met de dood van de kinderen.

De vrouw zei ook dat ze dol was op haar meisjes. Aanklagers stelden juist dat Porton onaangedaan leek door hun dood. Zo zou ze een dag na de dood van Lexi 41 vriendschapsverzoeken hebben geaccepteerd op een datingapp.

In aanmerking

Porton moet minimaal 32 jaar achter de tralies doorbrengen. Daarna komt ze in aanmerking voor vrijlating.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.