Metro
Metro Nieuws 17 aug 2019 / 07:30 uur

Kattenallergie? Nieuw vaccin is de oplossing

Jeukende ogen, een loopneus en krabben als een malle. Allergisch zijn is geen pretje. Voor de mensen onder ons die allergisch zijn voor katten kan daar binnenkort echter iets aan gedaan worden. Er komt namelijk een vaccin dat je kattenallergie op kan lossen.

Britse wetenschappers hebben na tien jaar onderzoek eindelijk een vaccin ontwikkeld. HypoCat is een middel dat, na injectie, de proteïne Fel d 1 afbreekt. Die stof zit in het speeksel van katten en veroorzaakt je allergie.

Geduld

Mocht je totaal niet van naalden houden, kun je opgelucht ademhalen. Het vaccin is namelijk bedoeld voor je kat en niet voor jou. Dat je kat gevaccineerd moet worden, betekent echter alleen dat je niet meer allergisch bent voor je eigen kat. Andere katten die geen vaccin gehad hebben, zullen nog steeds een allergische reactie veroorzaken.

Wie allergisch is voor katten maar wel graag een kat wil, moet nog even geduld hebben. Het vaccin komt op zijn vroegst namelijk pas in 2022 op de markt. Tot die tijd kun je het dus beter houden bij het bekijken van kattenfilmpjes en het échte contact met katten vermijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kattenallergie? Nieuw vaccin is de oplossing
Sluiten