Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 31 aug 2019 / 13:54 uur

Kamerleden zien bijdrage aan ESF niet zitten

Veel Nederlanders waren enorm blij toen zij Duncan Laurence het Eurovisie Songfestival zagen winnen. Dat gold echter niet voor iedereen. De winnaar van het Songfestival moet namelijk de volgende editie organiseren en de politiek staat bepaald niet te springen om bij te dragen aan de organisatie van het liedjesfestival in Rotterdam. NPO-baas Shula Rijxman heeft aangekondigd dat zij vijftien tot twintig miljoen euro wil hebben.

Regeringspartij VVD lijkt van alle regeringspartijen het strengst: „De NPO valt meteen weer terug in het oude liedje: handje ophouden in Den Haag. Die tijd hebben we wel gehad”, zegt VVD-Tweede Kamerlid Zohair el Yassini tegen RTL Nieuws.

Plan van aanpak

De andere regeringspartijen staan er iets positiever in, maar zijn ook niet zonder meer bereid miljoenen uit te geven. GroenLinks en D66 benadrukken dat zij eerst een plan van aanpak willen zien voordat de organisatie van het Eurovisie Songfestival een greep uit de staatskas mag doen.

„We weten bijvoorbeeld nog niet wat de gemeente Rotterdam bijdraagt en er is ook nog geen inspanning gedaan om private middelen binnen te krijgen", zegt D66-Kamerlid Joost Sneller. CDA-Kamerlid Harry van der Molen sluit zich daarbij aan: „We moeten er eerst goed naar kijken."

De halve finales van het Eurovisie Songfestival vinden op 12 en 14 mei in Rotterdam plaats. De finale is gepland op 16 mei.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kamerleden zien bijdrage aan ESF niet zitten
Sluiten