Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 26 aug 2019 / 17:49 uur

In Rotterdamse winkel kan je kleding uitwisselen

Geen winkel om kleren te kopen, maar een om kleding met elkaar te ruilen. Dat wordt spoedig een feit in Rotterdam.

Vijf jaar

Swapshop 010 wordt geopend door Monique Drent, die naar eigen zeggen het concept van kleding ruilen al tot een soort kunst heeft verheven. „Ik heb al vijf jaar geen nieuwe kleding meer gekocht”, stelt ze tegenover RTV Rijnmond.

Toch zit ze allesbehalve verlegen om nieuwe kledingstukken. „Ik heb nog nooit zoveel nieuwe of mooiere kleding gehad als nu, omdat er veel moois voorbij komt", adlus Drent.

Schone kleren

Wie zijn kleding wil ruilen bij de Swapshop moet logischerwijs aan enkele voorwaarden voldoen. Als de kleding niet schoon genoeg is, komt deze niet in de winkel terecht. Hoogstens worden ze gedoneerd aan een goed doel of er worden tassen van gemaakt.

Toch hoopt Drent vooral op veel succesvolle ruilen. „We willen laten zien dat swappen net zo makkelijk en toegankelijk is. Of eigenlijk nog veel leuker is, omdat je praktisch er geen geld mee kwijt bent. En het is ook nog eens goed voor het milieu."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
In Rotterdamse winkel kan je kleding uitwisselen
Sluiten