Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 20 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

Hond sterft kwartier na baas: Waren onafscheidelijk

Na een gevecht verspreid over acht jaar is de Schot Stuart Hutchison onlangs gestorven aan de gevolgen van kanker. De 25-jarige man overleed niet alleen.

Hersentumor

In 2011 werd er voor het eerst een hersentumor geconstateerd bij Hutchison. Daarvan leek hij te herstellen, maar zowel in 2014 als 2018 keerde de ziekte terug. De derde keer bleek de strijd niet meer te winnen.

Gedurende zijn laatste strijd werd hij bijgestaan door zijn honden, waaronder de tweejarige Nero. Nog geen kwartier nadat Hutchison zijn laatste adem uitblies, overleed ook zijn trouwe bulldog.

Nero

Volgens zijn moeder Fiona Conaghan hadden de twee een geweldige band met elkaar tijdens hun leven. „Hij had drie honden, maar hij en Nero waren onafscheidelijk. Nero was de hond die altijd bij hem was”, zo vertelt ze tegenover The Daily Record.

Het overlijden van Nero kwam compleet onverwacht, pas kort voor zijn overlijden kwamen ze erachter dat er iets mis met hem was. Iets dat vooral voor zijn vrouw lastig was. „Haar hart is gebroken omdat ze allebei heeft moeten verliezen, maar ze is zo sterk."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.