Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 7 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

Gezochte Canadese tieners dood gevonden

De Canadese politie heeft twee lichamen gevonden die vrijwel zeker van de sinds vorige maand in heel het land gezochte tieners zijn. Dit zei een politiewoordvoerster op een persconferentie in Winnipeg, de hoofdstad van de provincie Manitoba. Ze zei dat de politie ervan uitgaat dat het om de van moord verdachte Kam McLeod (19) en Bryer Schmegelsky (18) uit de provincie British Columbia gaat, maar dat ze nog officieel geïdentificeerd moeten worden.

Op Twitter, en in een persconferentie, maakte de Canadese politie het nieuws bekend: „De zoektocht is over. Om tien uur vanochtend hebben agenten twee lichamen gevonden bij de kustlijn van de Nelson rivier."

Moord op drie mensen

De zoektocht naar het half juli uit het westen van Canada verdwenen voortvluchtige duo concentreerde zich in het afgelegen noorden van Manitoba, 3000 kilometer van hun woonplaats op Vancouver Island. De twee vrienden worden verdacht van moord op drie mensen, gepleegd tussen 14 en 19 juli in British Columbia. De slachtoffers zijn een stel toeristen, de Australiër Lucas Fowler (23) en zijn Amerikaanse vriendin Chynna Deese (24), en een 64-jarige Canadees, Leonard Dyck.

‘Echt geld verdienen’

De twee vrienden McLeod en Schmegelsky verlieten hun werk in een supermarkt op Vancouver Island op 12 juli plotseling in een camper-pick-up met de mededeling aan familie dat ze in het hoge noorden van Yukon "echt geld gingen verdienen".

Ze zijn eind juli voor het laatst gezien in het noorden van Manitoba, waar met helikopters, legervliegtuigen, drones, speurhonden en duikers naar ze is gezocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.