Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 10 aug 2019 / 15:55 uur

‘Gere mag de migranten meenemen in zijn privéjet’

De Italiaanse minister Matteo Salvini (Binnenlandse Zaken) heeft uitgehaald naar de Amerikaanse acteur Richard Gere. Die heeft de Italiaanse regering opgeroepen migranten te helpen die van zee zijn gehaald door een boot van een Spaanse organisatie. Gere is vooral bekend van zijn rol in Pretty Woman (1990).

‘Migrantensituatie vergelijkbaar’

Gere bezocht vrijdag het schip Open Arms, dat 160 migranten aan boord heeft. Hij deed een dag later mee aan een persconferentie op het eiland Lampedusa. Daar vergeleek hij de situatie in Italië met die in de Verenigde Staten.

De acteur zei dat de VS worstelen met de toestroom van vluchtelingen uit landen als Honduras, Nicaragua en Mexico. „Het is erg vergelijkbaar met wat jullie hier doormaken." Gere verweet politici in zowel Italië als de VS migranten te demoniseren.

‘Meenemen naar Hollywood’

Minister Salvini, die herhaaldelijk heeft geweigerd boten met migranten te laten aanleggen, reageerde snel op de uitspraken van Gere. De politicus zei dat de „gulle miljonair" de migranten wat hem betreft „in zijn privévliegtuig" kan meenemen naar Hollywood om ze daar te verzorgen in zijn villa’s. „Dank je Richard", sneerde Salvini in een verklaring.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
‘Gere mag de migranten meenemen in zijn privéjet’
Sluiten