Metro
Metro Nieuws 14 aug 2019 / 20:57 uur

Geen Nederlanders afgeluisterd door Facebook

Eerder deze week werd bekend dat Facebook, net als Apple en Google, medewerkers heeft laten meeluisteren naar geluidsopnames van gebruikers. Facebook meldt echter aan Bright dat dat niet bij gebruikers in Europa is gedaan.

Berichten beluisteren en lezen

Als gebruiker van de Facebook-app Messenger kun je audioberichten laten transcriberen, zodat de ontvanger ze kan beluisteren én lezen. Steekproefsgewijs luisterden Facebook-medewerkers die audioclips terug, om te controleren dat het transcriberen goed was gegaan.

Die functie is alleen in de Verenigde Staten beschikbaar, dus er zijn geen Nederlandse gebruikers ‘afgeluisterd’. Dat meldt Facebook aan Bright. Ook in andere Europese landen hoeven mensen niet bang te zijn dat Facebook nu op de hoogte is van de privézaken die via Messenger zijn verstuurd.

Gestopt met luisteren

Ruim een week geleden stopte Facebook met het meeluisteren naar de berichten. Verschillende inhuurkrachten, die de berichten beluisterden, klapten uit de school tegenover Bloomberg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Geen Nederlanders afgeluisterd door Facebook
Sluiten