Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 13 aug 2019

Geboeide man doet verdwijntruc na politieverhoor

In Antwerpen heeft een 23-jarige man zich dinsdag als een ware Houdini ontpopt. Na een verhoor bij de federale gerechtelijke politie, verdween een man uit Maassluis geboeid en wel uit het pand. Al sinds 11 uur probeert de politie de man op te sporen, maar vooralsnog zonder succes.

Wachten op vervoer

De man zat na het verhoor te wachten op vervoer terug naar de gevangenis in Antwerpen, waar hij sinds begin juni in voorarrest zat in verband met een drugszaak. Ineens nam hij de benen, sprong buiten over een hekje en verdween. Ondanks de inzet van een politiehelikopter was hij onvindbaar. Het OM onderzoekt of er mogelijk een vluchtauto voor de Nederlander stond te wachten.

De gevluchte verdachte, wiens initialen het OM niet wil vrijgeven, was in de nacht van 4 juni betrapt in de haven van Antwerpen toen hij met een andere Nederlander cocaïne uit een container zou hebben proberen te halen. De andere Nederlander zit nog in voorarrest.

Meer Nederlanders vast

De twee zijn niet de enige Nederlanders die in het buitenland vastzitten op verdenking van drugshandel. De 34-jarige actrice Imanuelle Grives werd op het festival Tomorrowland opgepakt met een aanzienlijke hoeveelheid drugs op zak. Volgens het Belgische OM had ze 100 XTC-pillen, 20 gram coke en aardig wat ketamine en MDMA op zak. Ook in haar appartement werd nog meer drugs gevonden.

Drie dagen later werd in Duitsland een topatlete opgepakt bij de grens. Volgens het Duitse OM had ze 50 kilo cocaïne in de auto. Afgelopen weekend werden er twee Nederlanders op het Hongaarse festival Sziget opgepakt vanwege drugshandel. Vanuit hun tent verkochten ze drugs op het festival.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Geboeide man doet verdwijntruc na politieverhoor
Sluiten