Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 24 aug 2019 / 09:10 uur

Files richting stranden vanwege warme weer

Het warme weer zorgt voor files richting de stranden. Volgens de ANWB is het vooral op de A58 druk op weg naar de kust in Zeeland. Voor vandaag worden er temperaturen tussen de 27 en de 30 graden verwacht in heel Nederland.

Tussen Bergen op Zoom en Vlissingen moeten automobilisten mede door een auto met pech rekening houden met een vertraging van een half uur. Ook bij Zierikzee en richting het strand in Zandvoort staan files.

Hitteplan

Wegens voorziene hoge temperaturen is vanaf zaterdagochtend voor heel Nederland het Nationale Hitteplan ingesteld. Dat betekent dat het RIVM waarschuwt voor de risico’s van het warme weer. Er wordt geadviseerd om goed te letten op eventuele uitdroging en oververhitting. „Baby’s en jonge kinderen hebben extra aandacht nodig om koel te blijven en moeten genoeg drinken”, aldus het instituut.

Daarnaast wordt aangeraden schaduw op te zoeken, lichamelijke inspanning in de middag te beperken en dunne kleding te dragen.

Lokaal 30 graden

Volgens het KNMI gaat het hitteplan in om 10.00 uur. Het weerinstituut verwacht temperaturen boven de 27 graden, lokaal kan het 30 graden worden. Langs de kust, op de Wadden en rond het IJsselmeer blijft het wat koeler.

Het hitteplan geldt in principe tot en met woensdag. Het hitteplan werd eind juli ook afgekondigd. Toen liepen de temperaturen op naar recordhoogte en werd de 40 graden-grens overschreden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Files richting stranden vanwege warme weer
Sluiten