Metro
Metro Nieuws 9 aug 2019 / 14:02 uur

Festivals: flirtfestijn voor vrijgezelle feestneuzen

Dikke kans dat je het al lang weet en misschien heb je het al aan den lijve ondervonden, maar festivals zijn dus dé lekkerste flirtspots, volgens veel vrijgezelle feestneuzen en de place to be om een nieuwe liefde tegen het lijf te dansen.

Hoe heter, hoe heter

De een gaat het liefst rammend hard los op een festival en moet niet aan flirten denken (‘gedoe’), terwijl vele anderen er juist op los flirten en hem/haar met zijn/haar soepelste moves probeert te verleiden. Volgens datingservice Lexa.nl zijn festivals in elk geval wel dé plek om die nieuwe liefde tegen het lijf te lopen, of dansen. Of beuken, al naargelang je staat. Uit onderzoek onder bijna 2000 singles blijkt dat 39 procent gelooft dat een festival de allerbeste flirtspot is. De romantische vuurtjes en iconische pleerollen onder de arm ten spijt: de camping scoort het laagst. Slechts 4 procent van de ondervraagden ziet zichzelf hier een nieuwe liefde ontmoeten, of überhaupt een versierpoging doen.

Minder kleding voor meer prikkels

Ook het strand is populair (14 procent), een plek waar je je ogen goed de kost kunt geven. „Minder kleding zorgt voor meer seksuele prikkels”, legt seksuologe en psychologe Eveline Stallaart uit. Logisch wel, „bovendien heeft de zon ook invloed op ons libido.” Hoe heter, hoe heter eigenlijk. Dat verklaart meteen waarom op zonovergoten dagen het terras (14 procent) hoog scoort op de ‘uitcheck-lijst’ van singles: lurkend aan je drankje is het hier gemakkelijk oogcontact zoeken. Andere hete spots zijn het park en het zwembad.

En als je dan een date hebt, is het drinken van een cocktail op een terras de favoriete activiteit van de ondervraagden (20 procent) en heel cheesy misschien, maar dineren bij zonsondergang ook, om de date ten slotte af te sluiten onder de sterrenhemel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Festivals: flirtfestijn voor vrijgezelle feestneuzen
Sluiten