Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 25 aug 2019 / 07:20 uur

Feest: Hooikoortsseizoen eindelijk voorbij!

Ben jij ook al weken aan het niezen en snotteren? Dan kun je nu weer opgelucht ademhalen, het hooikoortsseizoen is namelijk zo goed als voorbij. Het aantal graspollen in de lucht is volgens Weeronline en Wageningen University dusdanig laag dat weinig mensen nog klachten hebben.

De afgelopen weken veroorzaakte vooral de bijvoet hooikoortsklachten. Door de extreme warmte eind juli kwamen deze planten snel tot ontwikkeling. De bloei piekte daardoor vroeg met als voordeel dat de planten eerder uitgebloeid zijn.

Feest: Hooikoortsseizoen eindelijk voorbij!
Feest: Hooikoortsseizoen eindelijk voorbij! Foto: ANP.

Lokale klachten

Momenteel bloeit ook nog een enkele grassoort, waardoor nog kans is op lokale hooikoortsklachten. Lokale klachten kunnen ook nog worden veroorzaakt door de alsemambrosia. Deze plant komt nu pas in bloei. De huidige zeer hoge temperaturen zijn ideaal voor de plant. Vooral bij vogelvoederplaatsen kan de alsemambrosia aanwezig zijn.

Veel mensen kregen in maart last van hooikoorts omdat door de warme wintermaanden berken, elzen en hazelaars eerder in bloei stonden. Pollen kunnen klachten als niezen, een loopneus of branderige ogen veroorzaken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Feest: Hooikoortsseizoen eindelijk voorbij!
Sluiten