Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 28 aug 2019 / 15:43 uur

Extreme haargroei Spaanse baby’s door verkeerde pil

Meerdere kinderen in Spanje hebben opeens last van extreme haargroei, door het innemen van een verkeerd gelabelde pil. De kinderen, veelal baby’s, ontwikkelden symptomen die lijken op het ‘weerwolfsyndroom’ zoals haargroei op gezicht, armen en benen. De Spaanse gezondheidsautoriteit Aemps meldt na onderzoek dat het gebruik van een verkeerd medicijn voor een maagziekte de oorzaak is.

Verkeerd medicijn

In totaal zeventien gevallen in Cantabria, Valencia en Granada zijn bekend. In alle gevallen was omeprazol voorgeschreven maar in de verpakking zat het medicijn minoxidil, dat de haargroei bevordert. Het farmaceutisch bedrijf dat in de fout is gegaan is voorlopig gesloten en de betreffende geneesmiddelen zijn uit de markt gehaald.

‘Onder de haren’

„Mijn zoontje was zes maanden oud toen hij opeens ‘volwassen wenkbrauwen’ kreeg", zei een moeder tegen Spaanse media. „Opeens zaten zijn voorhoofd, wangen, armen, benen en handen onder de haren", meldt een andere geschrokken moeder.

Aemps zegt dat de haargroei van de baby’s vanzelf zal afnemen nadat de medicatie is gestopt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Extreme haargroei Spaanse baby’s door verkeerde pil
Sluiten