Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 22 aug 2019 / 11:05 uur

Eenzame olifant in Burgers’ Zoo krijgt gezelschap

De eenzame, 53-jarige Aziatische olifantenkoe in Burgers’ Zoo in Arnhem krijgt vrijdag eindelijk nieuw gezelschap. Dan arriveert een 51-jarig olifantenvrouwtje uit de dierentuin van Kolmarden in Zweden. De Arnhemse olifant was alleen nadat een olifantenkoe van 50 jaar in april was overleden.

Rusthuis

Burgers’ Zoo is een soort rusthuis voor oude olifantenkoeien. Die kunnen in een groep veel te dominant zijn en zelfs paringen tussen andere olifanten in de groep voorkomen. Aangezien er een Europees fokprogramma is voor de bedreigde soort, is dat ongewenst. Daarom gaan dergelijke dominante koeien naar Arnhem, zodat andere dierentuinen fokgroepen kunnen houden.

‘Goed slurfcontact’

De Zweedse olifant zal niet direct een verblijf delen met haar soortgenoot. Vanwege de dominantie moeten de twee voorzichtig aan elkaar wennen. Pas als de dieren via een hek een „goed slurfcontact" hebben mogen ze bij elkaar, aldus een zegsman van Burgers’ Zoo.

Neushoorntje geboren

De olifant is niet de enige nieuwe bewoner van Burgers’ Zoo. Vorige week donderdag werd er een breedlipneushoorntje geboren. Het diertje maakte een gezonde indruk en bleef de eerste paar dagen van zijn leven achter de schermen, met z’n moeder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eenzame olifant in Burgers’ Zoo krijgt gezelschap
Sluiten