Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 12 aug 2019 / 10:59 uur

Drugsdealer Sziget is atleet Roelf B.

Een van de twee opgepakte drugsdealers in Hongarije, op het populaire muziekfestival Sziget, is de Nederlandse sprinter Roelf B. Dat melden meerdere bronnen uit de atletiekwereld aan De Telegraaf. Op beelden van de arrestatie die inmiddels te zien zijn, herkennen zij de 21-jarige Groninger, samen met een nog onbekende landgenoot die ook is gearresteerd.

Kilo pillen

B. werd afgelopen week in Hongarije opgepakt met een kilo xtc-pillen, 451 flesjes met verdovende middelen en een hoeveelheid marihuana. Hij verkocht de drugs met zijn metgezel vanuit hun tent op het Óbuda-eiland bij Boedapest, waar het evenement wordt gehouden.

Ze hadden zelfs prijslijsten bij zich waarop de verschillende soorten drugs werden aangeprijsd. De drugs die in beslag genomen zijn waren alleen al 15.000 euro waard. Ze hadden naar verluidt een kluis bij zich waar ze het geld in bewaarden.

Niet alleen

Roelf B. is niet de enige topsporter die in het buitenland is gearresteerd in verband met verdovende middelen. In Duitsland zit momenteel ook topatlete Madiea G. vast nadat zij met 57 kilo drugs werd gepakt. De 26-jarige atlete deed in 2016 nog mee aan de Olympische Spelen in Rio. Op 18 juni werd G. gearresteerd, in haar auto werd ruim 13 kilo crystal meth, meer dan 43 kilo xtc en 12.000 euro aan contanten aangetroffen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Drugsdealer Sziget is atleet Roelf B.
Sluiten