Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 21 aug 2019

Dronken ouders laten peuter achter na zwaar ongeval

Na een zwaar verkeersongeval in Frankrijk maandag hebben twee ouders hun kind achtergelaten in het ziekenhuis. Woensdag werden ze, na anderhalve dag, alsnog gearresteerd. Op het moment van het ongeluk zat de moeder dronken achter het stuur, wat mogelijk een verklaring geeft voor hun ‘ontsnappingspoging’. Hun peuter van achttien maanden is hersendood verklaard. Dat meldt de Franse krant La Voix du Nord.

Kritieke toestand

Het ongeluk vond maandagavond plaats in Samer, in het noorden van Frankrijk. De moeder, die achter het stuur zat, knalde tegen een pijler van een spoorbrug en kwam er zelf met lichte verwondingen vanaf. Haar echtgenoot en twee kinderen van drie en vier jaar oud mankeerden vrijwel niks.

Het jongste meisje verkeerde echter in kritieke toestand en werd met de helikopter naar Lille getransporteerd. De hoop dat ze het drama zou overleven kromp echter snel. „Het ziet er niet goed uit voor haar, de dokters zien het somber in”, liet de vice-procureur dinsdag al weten.

Achtergelaten in het ziekenhuis

Ondanks dat hun dochter in levensgevaar verkeerde, besloten de ouders op de vlucht te slaan. De politie begon daarna met een grote zoektocht, die woensdag tot de arrestatie van de twee leidde. Toen ze gearresteerd werden, liepen de ouders dronken rond op straat.

„We zijn er vrijwel zeker van dat de ouders op het moment van het ongeval ook onder invloed waren van alcohol”, laat het Openbaar Ministerie weten. „De bloedanalyse moet duidelijk maken in welke mate ze onder de invloed waren en of ze eventueel drugs genomen hebben.” Het resultaat van de bloedanalyse is nog niet bekend. De vrouw is al eerder veroordeeld: in 2011, voor gewapende diefstal en het gebruik van verdovende middelen.

De moeder van de bestuurster, en dus de oma van de peuter, riep haar dochter gisteren op om zich te melden bij de politie. „We proberen hen sinds deze ochtend te bereiken, maar hun telefoons staan uit. We willen dat ze zich overgeven. Of bel ons tenminste. Denk aan jullie dochtertje”, smeekte ze.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dronken ouders laten peuter achter na zwaar ongeval
Sluiten