Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 27 aug 2019 / 06:49 uur

Drinkende tieners lopen vaker tegen de lamp

Minderjarigen met een glaasje op lopen steeds vaker tegen de lamp. Dat meldt BNR dinsdag, dat cijfers opvroeg bij stichting Halt. Dit jaar zijn er al bijna net zoveel jongeren naar Halt gestuurd als in heel 2018.

Persoonlijke benadering

Tieners worden steeds vaker direct aangepakt. Inspecteurs gaan met blaasapparatuur op pad en gemeenten benaderen tieners steeds vaker persoonlijk. Vergeleken met 2014, toen de alcoholleeftijd van 16 naar 18 jaar ging, is het aantal Halt-klanten nu tweeënhalf keer zo groot geworden.

In 2014 ging het om 256 minderjarigen, in 2018 om 698 en dit jaar staat de teller al op 634. Paul Depla, burgemeester van Breda, zegt dat handhavingsacties zich vooral richten op horeca en evenementen.

Liefst naar Halt

„Jongeren die met alcohol betrapt worden krijgen de keuze tussen een boete of een bezoek aan Halt. We willen het liefst dat ze naar Halt gaan, daar leren ze het meest van."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Drinkende tieners lopen vaker tegen de lamp
Sluiten