Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 15 aug 2019 / 12:19 uur

Driekwart festivalgangers draagt poepbacterie

Festivalgangers worden door wetenschappers van de Universiteit Utrecht geadviseerd om niet alleen gehoorbescherming, maar ook ontsmettingsmiddel voor de handen mee te nemen. Volgens de onderzoekers zitten er bij driekwart van de bezoekers poepbacteriën (Enterobacteriaceae) op hun handen.

Handen reinigen

De universiteit baseert zich op een onderzoek onder 450 bezoekers van de Zwarte Cross in de Achterhoek vorige maand. De bacteriën verspreiden zich mogelijk via weilanden waar dieren op hebben gepoept en via dierlijk bemest gras, waar mensen op zitten. Ook kunnen bezoekers de poepbacterie op hun handen krijgen na een toiletbezoek of via contact met andere festivalgangers.

Volgens de onderzoekers kunnen infecties via de handen worden beperkt door voor het eten en na toiletbezoek de handen zorgvuldig te reinigen met zeep en daarna afdrogen met papieren handdoekjes. „De organisatie van grote festivals zou het festivalterrein daarvoor van voldoende, goed uitgeruste, handwaspunten moeten voorzien", aldus de universiteit.

Ga jij dus dit weekend naar Lowlands? Vergeet dan vooral niet om ontsmettingsmiddel in te pakken!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Driekwart festivalgangers draagt poepbacterie
Sluiten